De tuin

De van uit de bouw aangelegde tuin was een standaard tuin. De bewoners vonden een eigen ontworpen tuin een veel leuker idee. Hiervoor werd dan ook een extra bijdrage verwacht van alle bewoners. Naar aanleiding van deze wens werd een tuincommissie in het leven geroepen die voor nodige ideeŽn zorgden. Verschillende ontwerpen passeerde de vergadering, uiteindelijk is er gekozen voor het onderstaand ontwerp.

Bij het ontwerpen van de tuin is rekening gehouden met de wens om de tuin onderhoudsvriendelijk te houden. Hiervoor is dan ook gebruik gemaakt van grind en onderhoudsvriendelijke beplanting. Maar echter wel op een manier dat het geen saaie tuin zou worden. Ook zijn er twee teak-houten tuinsetjes aangeschaft, zodat bewoners makkelijker van de tuin kunnen genieten.

Het uitvoeren van de aanlegwerkzaamheden van de tuin, heeft de tuincommissie overgelaten aan de firma Borreman Bedrijfstuinen uit Ouderkerk a/d IJssel. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het aanleggen van dit soort tuinen. Het onderhoud hebben we uitbesteed aan hoveniersbedrijf Blok te Nieuwerkerk a/d IJssel.